Содержимое
Ось, здавалося б, ви все зробили правильно – виділили час, вибрали найкращі інгредієнти, приготували ідеальний рис для суші. Всі етапи пройдені, але у фіналі процесу нарізування суші-ролу він просто розсипається у вас у руках. Можна не мучитися і замовити роли тут https://kotosushi.com.ua/uk , а можна розібратися, чому це відбувається, як полагодити зламаний суші-рол і, найголовніше, як уникнути розвалення суші-ролів?
Причини невдачі
По-перше, це не ваша вина. Хоча часто буває так, що саме «криві руки» призводять до того, що роли розвалюються. Але якщо ви впевнені, що ваші навички згортання ролів досить високі і ви все зробили правильно, то проблема може бути в іншому.
Роли розвалюються з кількох основних причин:
- Норі у поганому стані. Упаковка залишалася відкритою надто довго і вона ввібрала вологу. Це легко виправити, злегка підсушивши норі на відкритому вогні або в духовці, поки водорості не стануть сухими та хрусткими.
- Найбільш поширеною причиною розриву ролів є використання занадто малої кількості норі для занадто великої кількості рису та начинки суші. Це трапляється з усіма, і насправді це найчастіша причина у новачків-сушистів.
Як полагодити зламаний рол?
Головне тут – раннє виявлення. Перший крок – підготовка: відріжте вузьку смужку норі і тримайте її поряд із робочим місцем сушиста. Це хороша практика, якщо ваші суші-роли часто ламаються.
Якщо ваш рол розвалюється – дійте швидко та покладіть смужку норі на місце розриву суші-ролу. Щоб закріпити рол, нанесіть на смужку норі трохи води та притисніть її до ролу за допомогою килимка для суші. Такий лайфхак нагадує ремонт велосипедної шини, коли ви накладаєте латку. Катастрофи запобігли!
Як запобігти розриву суші-ролів?
Для того, щоб суші-роли не розвалювалися, переконайтеся, що ви використовуєте норі потрібного розміру для потрібної кількості суші-рису та начинки.
Наприклад, при приготуванні макі-ролу намагайтеся використовувати мало рису і начинки, якщо ви плануєте використати половину норі. Якщо ви плануєте використовувати більше рису та/або начинки всередині ролу, краще використовувати повний лист норі або принаймні 2/3.
При згортанні суші «навиворіт» ви можете використовувати більше рису і більше начинки, використовуючи тільки половину норі, якщо хочете.
Як безпечно зберігати залишки суші
Сиру рибу та морепродукти, включаючи суші, слід щільно загорнути у пластикову плівку, фольгу або вологонепроникний папір і зберігати в холодильнику чи морозильній камері, так само, як ви зберігаєте сиру рибу та морепродукти.
Як альтернативу ви можете зберігати її в герметичному контейнері, який зменшує вологість та зростання бактерій. Уникайте контейнерів, які погано закриваються, оскільки вони можуть сприяти зростанню бактерій або псуванню продуктів.
Зберігайте сирі та приготовлені суші в холодильнику не більше 2 та 4 днів відповідно. Для тривалішого зберігання суші можна заморозити, проте якість продукту може значно погіршитися.